Memperkenalkan Orpheus

Kami berusaha untuk memastikan pemilik perniagaan kecil dan individu yang bekerja mempunyai akses pantas kepada wang tunai. Kelewatan dalam pembiayaan boleh mengakibatkan perbelanjaan yang tinggi, dan kami sentiasa berusaha untuk menangani isu yang meluas ini dengan menawarkan pembiayaan segera yang akan meningkatkan pengurusan aliran tunai anda dan memberi manfaat kepada perniagaan anda.

Dibina Untuk Membantu Anda Berkembang

Kami memahami bahawa masa menunggu untuk pembayaran menjadi cabaran kepada perniagaan anda dan kami sangat tidak bersetuju bahawa cara itu sesuai dalam ekonomi yang kompetitif ini. Kami juga bersimpati dengan mereka yang memerlukan pembiayaan peribadi dalam keadaan ekonomi semasa, terutamanya apabila gaji mereka tidak mencukupi untuk menampung keperluan peribadi mereka.

"Itulah sebabnya Orpheus diciptakan, supaya anda boleh duduk bersantai dan memberi tumpuan kepada perniagaan serta rutin harian anda, sementara kami menguruskan pengurusan aliran tunai."

Orpheus telah dianugerahkan Status Malaysia Digital (MD) daripada MDEC. Kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan terpilih untuk diberi kepercayaan dan peluang untuk menyumbang kepada kemajuan Ekonomi Digital Malaysia.

Sebagai salah satu daripada 30 syarikat Ekonomi Digital Islam teratas di bawah Malaysia Digital Economy Corporation, kami berhasrat untuk terus memacu inovasi digital dalam industri ke tahap yang baharu dan membawa kecekapan operasi kepada pelanggan dan pengguna kami.

.

Perkhidmatan Kami

  • Kami menyediakan pembiayaan fleksibel kepada individu dan SME yang dilabel sebagai kurang mendapat perkhidmatan dan tidak diberi perkhidmatan melalui saluran pembiayaan digital sepenuhnya.
  • Kami berhasrat untuk membantu peminjam kami mengatasi halangan kewangan dalam masyarakat kita, memberi pandangan dan bantuan kepada mereka yang sering ditolak oleh institusi kewangan tradisional.
  • Adalah menjadi keutamaan Orpheus untuk memastikan kemudahan pembiayaan kami sentiasa patuh Syariah - daripada proses permohonan hingga ke pengeluaran pembayaran, terutamanya untuk pelanggan kami yang dihargai.
.

Visi Kami

Untuk memenuhi keperluan komuniti melalui penggunaan teknologi kewangan kepada mereka yang kurang mendapat perkhidmatan, tidak diberi perkhidmatan, dan tidak boleh dapat perkhidmatan bank untuk Pembiayaan Patuh Syariah sekaligus memberi kesan positif kepada kehidupan pelanggan dan peminjam kami.

 

Misi Kami

  • Untuk menyediakan akses pembiayaan kepada komuniti SME yang kurang mendapat perkhidmatan
  • Untuk menyediakan bantuan mudah tunai jangka pendek yang berpatutan kepada pekerja bergaji sebagai alternatif kepada pemberi pinjaman wang haram
  • Untuk memberi kecekapan kepada permohonan & pemprosesan pembiayaan melalui Automasi Orpheus untuk institusi kewangan dan agensi pembangunan keusahawanan 

Pelanggan Korporat Kami

Penampilan Media

Pengiktirafan

Pengiktirafan


Penasihat Syariah

TAN SRI DR. MOHD DAUD BAKAR

 

Beliau menerima ijazah pertama dalam bidang Syariah dari Universiti Kuwait pada tahun 1988 dan memperoleh PhD dari Universiti St. Andrews, United Kingdom pada tahun 1993. Pada tahun 2002, beliau menamatkan Sarjana Muda Perundangan di Universiti Malaya.

Beliau juga merupakan Pengasas dan Pengerusi Eksekutif bagi Kumpulan Amanie. Beliau juga berkhidmat sebagai Pengerusi Shariah Advisory Council (SAC) di Bank Negara Malaysia dan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia antara salah satunya. Beliau merupakan seorang tokoh terkemuka dengan pengalaman lebih 25 tahun dalam bidang Perbankan Islam.

 

 

Kami proses pembiayaan anda bawah 5 Minit!

Penyelesaian Masalah Kewangan Patuh Syariah Anda.

Perkhidmatan

Disahkan oleh

Sila hubungi kami.

+6018-2191-337
+603-6211-0002

C-4, Taman Tunku, Off Jln Langgak Tunku, Bukit Tunku, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia

Ikuti Sosial Media Kami

© 2024 Orpheus • Hak Terpelihara • Malaysia