SOALAN LAZIM

 

Umum Lazim

Orpheus Capital ialah syarikat pembiayaan patuh Syariah digital sepenuhnya dengan fokus utama menyediakan penyelesaian pembiayaan untuk membantu dalam pembangunan ekonomi individu yang bekerja dan perniagaan SME yang kurang mendapat perkhidmatan dan tidak diberi perkhidmatan.

Orpheus menawarkan tiga jenis perkhidmatan – iaitu pembiayaan invois, pembiayaan kontrak dan pembiayaan peribadi-i (GajiNow). Semua produk kami adalah patuh Syariah dan mematuhi prinsip Islam. Invois dan Pembiayaan Kontrak akan membantu PKS dalam meminimumkan jurang aliran tunai mereka.

Perkhidmatan kami boleh digunakan oleh sesiapa sahaja asalkan mereka adalah PKS (untuk pembiayaan invois dan kontrak) atau pekerja/pekerja gig (untuk pembiayaan peribadi-i).

Untuk PKS, anda layak memohon jika:

 1. Perniagaan anda ialah perniagaan berdaftar Malaysia (termasuk pemilik tunggal, perusahaan dan Sdn Bhd);

 2. Perniagaan anda menyediakan perkhidmatan atau barangan kepada perniagaan Malaysia yang lain (Sifat Perniagaan-ke-Perniagaan)

 3. Perniagaan anda dimiliki oleh warganegara Malaysia (lebih daripada 51%) dan telah beroperasi sekurang-kurangnya selama 1 tahun.

Antara lingkungan 1.0% ke 1.5% sebulan bergantung kepada penilaian skor kredit pelantar digital kami.

Tiada jaminan atau cagaran ketara diperlukan daripada anda. 

Keseluruhan proses selesai dalam 24 – 48 jam termasuk pembayaran.

Anda tidak perlu. Semua transaksi dilakukan sepenuhnya dalam talian. Anda hanya perlu menandatangani secara digital menggunakan teknologi Tandatangan Digital kami. 

Menggunakan aplikasi laman web kami tidak boleh menjadi lebih mudah. Anda hanya perlu mengikuti borang pendaftaran, muat naik semua butiran dan dokumen yang diperlukan. Setelah permohonan anda diluluskan, anda akan menerima dana anda dalam masa 24 – 48 jam.

Anda sentiasa boleh menghubungi kami melalui e-mel atau panggilan telefon dan pasukan perkhidmatan pelanggan kami akan sentiasa bersedia untuk anda. 

Kami menggunakan penyelesaian automatik dalam semua aliran kerja kami untuk meningkatkan kecekapan kami dan dengan menggunakan AI tercanggih, kami dapat melaksanakan perkhidmatan bantuan kewangan yang diperlukan dan layak oleh PKS.

Kita dapat meyakinkan anda semua produk kami akan patuh untuk Syariah dan prinsip-prinsip Islam. Kita mempunyai menonjol Syariah ulama kepada kami pada produk dan perkhidmatan. Semua undang-undang kita perjanjian telah diperiksa, diteliti dan diluluskan oleh bereputasi Syariah ulama serta atas firma hukum di negara ini.

Soalan Lazim Pembiayaan Kontrak / Invois

Pembiayaan Invois adalah aliran tunai penyelesaian yang membolehkan perniagaan untuk mendapatkan kemajuan pada wang yang terhutang dengan pelanggan setelah selesai barang-barang atau diberikan perkhidmatan, tanpa menunggu untuk penundaan pembayaran istilah yang boleh terdiri dari 30 hari untuk 90 hari.

Pembiayaan invois dijalankan apabila sebuah perniagaan memutuskan untuk menjual invois yang dimiliki (setelah selesai menjalankan servis kepada pelanggan mereka) kepada pihak ketiga, Syarikat Pembiayaan seperti Orpheus, secara diskaun. Orpheus kemudian akan mengambil alih tugas pengutipan wang setelah tarikh pengutipan telah tiba. Dengan pembiayaan invois, anda akan memperolehi bayaran pendahuluan secara pantas sebanyak 80% dari jumlah invois tanpa perlu menunggu terma pembayaran daripada pihak pelanggan anda.

Untuk pembiayaan invois, sehingga 80% daripada nilai invois akan disalurkan ke dalam akaun bank anda sepantas 24-48 jam. akaun bank dalam masa 24-48 jam.

Maksimum sehingga 80% daripada invois atau nilai kontrak. Kami boleh menawarkan pembiayaan bermula dari RM10,000 (minimum) dan sehingga RM 200,000 (maksimum). Tempoh kemudahan tersebut adalah sehingga 6 bulan atau 180 hari.

Selain dari kos pembiayaan, ada perkongsian keuntungan fi (max 18% setahun) sana adalah satu-off platform bayaran dan admin bayaran (bermula dari 750 RINGGIT bergantung pada Syarikat Skor kredit).

Caj kelewatan akan dikenakan berdasarkan amaun yang tertunggak sahaja dan akan disumbangkan kepada persatuan amal.

8 dokumen perlu disediakan oleh anda untuk permohonan pembiayaan invois, iaitu: 

 • Penyata bank syarikat untuk 3 bulan terakhir
 • Salinan IC Pengarah
 • Jaminan Bersama 
 • Resolusi pengarah
 • Surat Pemfaktoran
 • Surat Izin Pengesahan Kredit
 • Invois
 • Surat Perjanjian Pembiayaan

Hanya beberapa dokumen sahaja yang diperlukan dan selebihnya akan diuruskan oleh sistem kami secara automatik.

Ya, mereka akan menerima notifikasi melalui emel bagi tujuan pemberitahuan kepada persetujuan yang dilakukan bersama Orpheus.

Soalan Lazim GajiNow

Pekerja kontrak (Lokal dan Asing) dengan minimum gaji RM1200 layak.

i) Salinan Kad Pengenalan (depan + kembali lihat)

ii) slip gaji dari 3 bulan yang lalu

iii) *Untuk bukan pada-menaiki majikan – aku Janji Surat dari majikan anda.

Maksimum 50% kasar gaji bulanan antara sebanyak RM500 - RM2000. Tempoh boleh terdiri dari 15-30 hari.

Ada platform bayaran RM7.50 dan admin bayaran dari RM35-RM95 (dikira berdasarkan unik kami kredit jaringan algoritma)

Tidak! Keseluruhan proses kami dilakukan secara digital.

Ya, terdapat yuran pembayaran lewat sebanyak 1.5% daripada jumlah tertunggak, yang akan kami dermakan kepada badan amal.

Kami menjadikan proses menerima wang tunai cepat dan mudah tanpa kerumitan perbankan tradisional yang tertangguh dan tanpa mempertaruhkan keselamatan anda yang berlaku dengan Ahlongs. Dokumen minimum diperlukan dan anda menerima wang tunai anda untuk kecemasan anda dalam masa 24 jam!

Kami boleh menjamin data peribadi anda disimpan selamat, kerana kami dilesenkan dengan Pensijilan Perlindungan Data Peribadi.

Kami proses pembiayaan anda bawah 5 Minit!

Penyelesaian Masalah Kewangan Patuh Syariah Anda.

Perkhidmatan

Disahkan oleh

Sila hubungi kami.

+6018-2191-337
+603-6211-0002

C-4, Taman Tunku, Off Jln Langgak Tunku, Bukit Tunku, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia

Ikuti Sosial Media Kami

© 2024 Orpheus • Hak Terpelihara • Malaysia