Pembiayaan Kontrak

Bantuan Kewangan Bagi SME

Mula Memohon #PembiayaanKontrak!

Penyelesaian pembiayaan patuh Syariah anda

APAKAH
PEMBIAYAAN
KONTRAK ?

Pembiayaan Kontrak ialah perkhidmatan bantuan kewangan untuk SME. Kami menyediakan pembiayaan untuk pelanggan kami untuk membolehkan mereka memenuhi kewajipan kontrak mereka kepada pembeli. Ini membolehkan penjual menyiapkan kerja tepat pada masanya dan memuaskan hati pembeli, sambil mengekalkan kestabilan kewangan mereka sendiri.

APA YANG
KAMI
SAMPAIKAN

5 PERINGKAT PROSES DIGITAL :

Orpheus ialah syarikat pembiayaan patuh Syariah digital sepenuhnya. Kami menyasarkan untuk menyediakan akses kepada pembiayaan kepada komuniti SME yang kurang mendapat perkhidmatan, bantuan mudah tunai jangka pendek yang berpatutan untuk pekerja bergaji sebagai alternatif kepada pemberi pinjaman wang haram & jAh Long.

Berikut ialah pensijilan dan pelesenan kami untuk jaminan dan keyakinan anda. Keselamatan anda adalah keutamaan.

Pengiktirafan

Paymaster Berdaftar

Orpheus telah menerima banyak paymaster termasuk syarikat dan universiti awam. Berikut ialah beberapa syarikat yang telah menerima perkhidmatan kami, dan kami berbesar hati untuk anda menyertai kami juga!

Berita Orpheus

Pasukan kami

DATO' BADRUL HASSAN MOHAMED KASSIM

PENGERUSI EKSEKUTIF/ CO-PENDIRI

Dato’ Badrul Hassan Mohamed Kassim memulakan kerjayanya dengan Ernst & Young dan memperoleh pengalaman yang luas dalam bidang minyak sawit, oleokimia, telekomunikasi, pengiklanan dan hospitaliti. Beliau mengasaskan Orpheus, sebuah perniagaan pembiayaan yang diterajui impak dengan kesedaran sosial, dengan misi untuk menghulurkan bantuan kepada sektor perniagaan PKS dan individu yang sangat memerlukan akses cepat dan tidak rumit kepada modal.

MUHAMMAD HAMUDI BIN ABDUL KHALID

PENGARAH/ CO-PENDIRI

Hamudi memiliki Diploma Teknologi Tekstil dari Institut Teknologi MARA (sekarang UiTM) pada tahun 1992 sebagai B.Sc. ijazah dalam Teknologi Tekstil dari Philadelphia College of Textile Sciences (kini Thomas Jefferson University), Pennsylvania, Amerika Syarikat, lulus pada tahun 1996. Beliau mempunyai pengalaman lebih dari 20 tahun dalam pelbagai kapasiti dan industri.Hamudi adalah ahli Lembaga dalam Konvensyen Haji dan Umrah Dunia yang berpusat di London dan juga Bendahari di Persatuan Eksport Bumiputera (MyGerak). Dia telah dianugerahkan ‘Top 10 CEO’ oleh Program Pembangunan Eksekutif SME @ Universiti 2016.

LUQMAN HAKIM MUHD NOR

KETUA TEKNOLOGI

Berpengalaman profesional dengan sejarah yang ditunjukkan selama lebih 20 tahun bekerja dalam teknologi maklumat dan industri perkhidmatan. Mahir dalam Strategi Pembangunan Perniagaan, Transformasi Perniagaan, Perkhidmatan Profesional dan platform Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS). Latar belakang teknikal & teknologi yang kukuh dengan Ijazah Sarjana Muda Sains (B.Sc.) tertumpu dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dari Universiti Tulsa.

USTAZ MOHAMED ABDUL BERSAMA MOHD BASRI (AL QUR'AN)

SYARIAH PENASIHAT

Beliau memiliki Ijazah Sarjana Undang-undang Perbandingan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Ustaz Khairul juga merupakan Penasihat Syariah Bertauliah dengan lebih lima belas (15) tahun pengalaman perbankan Islam (bank tempatan dan asing) dan juga penulis berpengalaman dengan 5 buah buku diterbitkan. Beliau adalah rakyat Malaysia pertama dan satu-satunya yang pernah mencatatkan bacaan penuh Al-Quran.

Soalan Lazim

Pembiayaan Invois adalah aliran tunai penyelesaian yang membolehkan perniagaan untuk mendapatkan kemajuan pada wang yang terhutang dengan pelanggan setelah selesai barang-barang atau diberikan perkhidmatan, tanpa menunggu untuk penundaan pembayaran istilah yang boleh terdiri dari 30 hari untuk 90 hari.

Pembiayaan invois dijalankan apabila sebuah perniagaan memutuskan untuk menjual invois yang dimiliki (setelah selesai menjalankan servis kepada pelanggan mereka) kepada pihak ketiga, Syarikat Pembiayaan seperti Orpheus, secara diskaun. Orpheus kemudian akan mengambil alih tugas pengutipan wang setelah tarikh pengutipan telah tiba. Dengan pembiayaan invois, anda akan memperolehi bayaran pendahuluan secara pantas sebanyak 80% dari jumlah invois tanpa perlu menunggu terma pembayaran daripada pihak pelanggan anda.

Untuk pembiayaan invois, sehingga 80% daripada nilai invois akan disalurkan ke dalam akaun bank anda sepantas 24-48 jam. akaun bank dalam masa 24-48 jam.

Maksimum sehingga 80% daripada invois atau nilai kontrak. Kami boleh menawarkan pembiayaan bermula dari RM10,000 (minimum) dan sehingga RM 500,000 (maksimum). Tempoh kemudahan tersebut adalah sehingga 6 bulan atau 180 hari.

Selain dari kos pembiayaan, anda akan dikenakan yuran platform (1.5% dari nilai invois / kontrak) dan yuran pentadbiran (RM 750) dimana kedua-dua caj ini dilaksanakan sebanyak satu kali sahaja setiap permohonan. 

Caj kelewatan akan dikenakan berdasarkan amaun yang tertunggak sahaja dan akan disumbangkan kepada persatuan amal.

8 dokumen perlu disediakan oleh anda untuk permohonan pembiayaan invois, iaitu: 

  • Penyata bank syarikat untuk 3 bulan terakhir
  • Salinan IC Pengarah
  • Jaminan Bersama 
  • Resolusi pengarah
  • Surat Pemfaktoran
  • Surat Izin Pengesahan Kredit
  • Invois
  • Surat Perjanjian Pembiayaan

Hanya beberapa dokumen sahaja yang diperlukan dan selebihnya akan diuruskan oleh sistem kami secara automatik.

Ya, mereka akan menerima notifikasi melalui emel bagi tujuan pemberitahuan kepada persetujuan yang dilakukan bersama Orpheus.

Kami Memproses Pinjaman Anda Kurang Dari 5 Minit!

Solusi Aliran Tunai Patuh Shariah kepada SME & Individu

Hubungi Kami

Alamat: C4, Taman Tunku Bukit Tunku, 50480 Kuala Lumpur Malaysia

Email: [email protected]

Nombor Telefon
:+6018-2191-337
:+603-6211-0002

© 2023 Orpheus Capital • All rights reserved • Malaysia