Perlu wang dengan cepat?

Mudah,

Cepat

dan Mampu

Dapatkan #GajiNow Anda !

Penyelesaian pembiayaan patuh Syariah anda

Apakah Itu GajiNow ?

GajiNow ialah perkhidmatan gaji awal. Anda mungkin menerima gaji awal anda dari RM500-RM2000 berdasarkan gaji kasar bulanan anda. Pembayaran balik hendaklah dibuat sama ada secara penuh atau secara ansuran melalui potongan gaji anda yang seterusnya oleh majikan anda.

Apa yang Kami Sampaikan

5 Peringkat Digital Proses

5 Peringkat Proses Digital

Bahaya Ah Long

6 Sebab Mengapa Anda Tidak Perlu Mengambil Pinjaman Daripada Ah Long

Jerung pinjaman atau ‘Along’ terkenal di kalangan rakyat Malaysia, adalah pemberi pinjaman wang haram yang biasanya menyasarkan golongan terdesak dan miskin.

Mereka dikenali untuk menggoda dan memikat anda dalam rasa selamat dengan bersikap mesra dan membantu pada mulanya, menawarkan bantuan kewangan kepada anda apabila bank tidak menerima permohonan pinjaman anda – disebabkan penarafan kredit yang lemah atau jika jumlah yang diminta terlalu rendah.

Tetapi wang yang anda pinjam akan datang pada harga yang sangat tinggi, apatah lagi risiko. Anda mungkin berfikir bahawa ia tidak akan menjadi begitu buruk jika anda hanya meminjam sejumlah kecil wang dan berhasrat untuk membuat pembayaran balik dalam tempoh masa yang sesingkat mungkin, tetapi ia tidak berfungsi seperti itu dengan peminjam wang haram ini. Inilah sebabnya: 

  1. Caj faedah yang tidak berkesudahan 
  2. Kos tersembunyi dan terma dan syarat 
  3. Harta peribadi penting diambil sebagai 'deposit keselamatan'
  4. Pilihan untuk penyelesaian penuh
  5. Didesak untuk mengambil pinjaman lain untuk membayar yang lain
  6. Kekerasan dan gangguan

 

Ref : https://www.comparehero.my/personal-loan/articles/why-never-take-loans-loan-sharks

Jangan berurusan dengan Ah Long, mereka akan sentiasa kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi

Orpheus ialah syarikat pembiayaan patuh Syariah digital sepenuhnya. Kami menyasarkan untuk menyediakan akses kepada pembiayaan kepada komuniti SME yang kurang mendapat perkhidmatan, bantuan mudah tunai jangka pendek yang berpatutan untuk pekerja bergaji sebagai alternatif kepada pemberi pinjaman wang haram & jAh Long.

Berikut ialah pensijilan dan pelesenan kami untuk jaminan dan keyakinan anda. Keselamatan anda adalah keutamaan.

Pengiktirafan

Paymaster Berdaftar

Orpheus telah menerima banyak paymaster termasuk syarikat dan universiti awam. Berikut ialah beberapa syarikat yang telah menerima perkhidmatan kami, dan kami berbesar hati untuk anda menyertai kami juga!

Berita Orpheus

Pasukan kami

DATO' BADRUL HASSAN MOHAMED KASSIM

PENGERUSI EKSEKUTIF/ CO-PENDIRI

Dato’ Badrul Hassan Mohamed Kassim memulakan kerjayanya dengan Ernst & Young dan memperoleh pengalaman yang luas dalam bidang minyak sawit, oleokimia, telekomunikasi, pengiklanan dan hospitaliti. Beliau mengasaskan Orpheus, sebuah perniagaan pembiayaan yang diterajui impak dengan kesedaran sosial, dengan misi untuk menghulurkan bantuan kepada sektor perniagaan PKS dan individu yang sangat memerlukan akses cepat dan tidak rumit kepada modal.

MUHAMMAD HAMUDI BIN ABDUL KHALID

PENGARAH/ CO-PENDIRI

Hamudi memiliki Diploma Teknologi Tekstil dari Institut Teknologi MARA (sekarang UiTM) pada tahun 1992 sebagai B.Sc. ijazah dalam Teknologi Tekstil dari Philadelphia College of Textile Sciences (kini Thomas Jefferson University), Pennsylvania, Amerika Syarikat, lulus pada tahun 1996. Beliau mempunyai pengalaman lebih dari 20 tahun dalam pelbagai kapasiti dan industri.Hamudi adalah ahli Lembaga dalam Konvensyen Haji dan Umrah Dunia yang berpusat di London dan juga Bendahari di Persatuan Eksport Bumiputera (MyGerak). Dia telah dianugerahkan ‘Top 10 CEO’ oleh Program Pembangunan Eksekutif SME @ Universiti 2016.

LUQMAN HAKIM MOHD NOR

KETUA TEKNOLOGI

Berpengalaman profesional dengan sejarah yang ditunjukkan selama lebih 20 tahun bekerja dalam teknologi maklumat dan industri perkhidmatan. Mahir dalam Strategi Pembangunan Perniagaan, Transformasi Perniagaan, Perkhidmatan Profesional dan platform Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS). Latar belakang teknikal & teknologi yang kukuh dengan Ijazah Sarjana Muda Sains (B.Sc.) tertumpu dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dari Universiti Tulsa.

USTAZ MOHAMED ABDUL BERSAMA MOHD BASRI (AL QUR'AN)

SYARIAH PENASIHAT

Beliau memiliki Ijazah Sarjana Undang-undang Perbandingan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Ustaz Khairul juga merupakan Penasihat Syariah Bertauliah dengan lebih lima belas (15) tahun pengalaman perbankan Islam (bank tempatan dan asing) dan juga penulis berpengalaman dengan 5 buah buku diterbitkan. Beliau adalah rakyat Malaysia pertama dan satu-satunya yang pernah mencatatkan bacaan penuh Al-Quran.

SOALAN LAZIM

Pekerja kontrak (Lokal dan Asing) dengan minimum gaji RM1200 layak.

i) Salinan Kad Pengenalan (depan + kembali lihat)

ii) slip gaji dari 3 bulan yang lalu

iii) *Untuk bukan pada-menaiki majikan – aku Janji Surat dari majikan anda.

Maksimum 50% kasar gaji bulanan antara sebanyak RM500 - RM2000. Tempoh boleh terdiri dari 15-30 hari.

Ada platform bayaran RM7.50 dan admin bayaran dari RM35-RM95 (dikira berdasarkan unik kami kredit jaringan algoritma)

Tidak! Keseluruhan proses kami dilakukan secara digital.

Ya, terdapat yuran pembayaran lewat sebanyak 1.5% daripada jumlah tertunggak, yang akan kami dermakan kepada badan amal.

Kami menjadikan proses menerima wang tunai cepat dan mudah tanpa kerumitan perbankan tradisional yang tertangguh dan tanpa mempertaruhkan keselamatan anda yang berlaku dengan Ahlongs. Dokumen minimum diperlukan dan anda menerima wang tunai anda untuk kecemasan anda dalam masa 24 jam!

Kami boleh menjamin data peribadi anda disimpan selamat, kerana kami dilesenkan dengan Pensijilan Perlindungan Data Peribadi.

Kami Memproses Pinjaman Anda Kurang Dari 5 Minit!

Solusi Aliran Tunai Patuh Shariah kepada SME & Individu

Hubungi Kami

Alamat: C4, Taman Tunku Bukit Tunku, 50480 Kuala Lumpur Malaysia

Email: [email protected]

Nombor Telefon
:+6018-2191-337
:+603-6211-0002

© 2023 Orpheus Capital • All rights reserved • Malaysia