Visi Kami

Orpheus Capital berusaha untuk menjadi salah satu peneraju dalam memberikan bantuan kewangan yang Cepat, Selamat dan Mudah melalui platform digital untuk memupuk dan mempromosikan pertumbuhan bagi komuniti yang kurang mendapat perhatian daripada bank.

Misi Kami

Matlamat kami adalah untuk memainkan peranan penting dalam menawarkan pilihan kewangan patuh Syariah kepada kedua-dua perusahaan kecil dan sederhana serta individu yang bekerja di kawasan itu.

Sebahagian daripada pelanggan kami

Ditampilkan Pada

Pasukan kami

DATO' BADRUL HASSAN MOHAMED KASSIM

Mengasaskan bersama Orpheus, perniagaan pembiayaan yang diterajui impak dengan kesedaran sosial, dengan misi untuk menghulurkan bantuan kepada sektor perniagaan PKS dan individu yang sangat memerlukan akses cepat dan tidak rumit kepada modal.

MUHAMMAD HAMUDI BIN ABDUL KHALID

Beliau mempunyai lebih 20 tahun pengalaman dalam pelbagai kapasiti dan industri. Hamudi ialah ahli Lembaga Konvensyen Haji dan Umrah Sedunia yang berpangkalan di London serta Bendahari di Persatuan Eksport Bumiputera (MyGerak). Beliau telah dianugerahkan ‘Top 10 CEO’ oleh SME @ University Executive Development Programme 2016.

LUQMAN HAKIM MOHD NOR

Berpengalaman profesional dengan sejarah yang ditunjukkan selama lebih 20 tahun bekerja dalam teknologi maklumat dan industri perkhidmatan. Mahir dalam Strategi Pembangunan Perniagaan, Transformasi Perniagaan, Perkhidmatan Profesional dan platform Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS). Latar belakang teknikal & teknologi yang kukuh dengan Ijazah Sarjana Muda Sains (B.Sc.) tertumpu dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dari Universiti Tulsa.

USTAZ MOHAMED ABDUL BERSAMA MOHD BASRI (AL QUR'AN)

Beliau memiliki Ijazah Sarjana Undang-undang Perbandingan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Ustaz Khairul juga merupakan Penasihat Syariah Bertauliah dengan lebih lima belas (15) tahun pengalaman perbankan Islam (bank tempatan dan asing) dan juga penulis berpengalaman dengan 5 buah buku diterbitkan. Beliau adalah rakyat Malaysia pertama dan satu-satunya yang pernah mencatatkan bacaan penuh Al-Quran.

Kami memproses pembiayaan anda di bawah 5 Minit!

Solusi Aliran Tunai Patuh Shariah kepada SME & Individu

Hubungi Kami

 C-4, Taman Tunku, Off Jln Langgak Tunku, Bukit Tunku, 50480 Kuala Lumpur, Malaysia.

+6018-2191-337
+603-6211-0002

© 2023 Orpheus Capital • All rights reserved • Malaysia